Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos mokinių nuotykiai vasaros stovykloje „Lietuvos turtai“

Birželio 10-14 dienomis Vilniaus r. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijoje vyko vasaros poilsio (dieninė) stovykla, kurią finansavo Vilniaus rajono savivaldybės administracija bei ilgametis Nemėžio gimnazijos vasaros stovyklos remėjas UAB „Pakmarkas“. 

Stovykla yra projekto „Lietuvos turtai“ tęstinė veikla, kuri mūsų gimnazijoje vyksta jau dešimtus metus. Šiais metais stovyklos programa taip pat buvo siejama su Lietuvos turtais: grožėjomės išskirtinėmis Lietuvos vietomis bei susipažinome su istoriniais įvykiais bei asmenybėmis. Kasmet visas stovyklos dienas praleidžiame už mokyklos ribų ir šie metai nebuvo išimtis. Stovyklos vykdytojams-savanoriams nebūna lengva, bet matant stovyklautojų laimingas akis kyla idėjos išvykoms. Netgi turėdami ribotas lėšas ir galimybes aplankome įdomius Lietuvos kampelius. 

Šiais metais buvo aplankytas Katedros požemių muziejus Vilniuje, tai pat grožėjomės Vilniaus senamiesčiu, aplankėme Trijų kryžių kalną, Bernardinų sodą. Antrąją išvykos dieną stovyklautojai susipažino su Trakų pilies istorija, plaukdami laivu vaikai grožėjosi peizažu, aplankė ,,Senąją kibininę’’, sužinojo iš kur į Lietuvą atvyko kibinai, juos gamino ir ragavo.  Lankantis Vilniaus oro uoste stovyklautojai turėjo galimybę ne tik sužinoti, kaip vyksta sklandus informacinių sistemų darbas, tačiau ir išbandė ugniagesio darbą, naujojoje Vilniaus oro uosto priešgaisrinėje stotyje, po sunkaus darbo atsipūtė pramogų centre ,,Skyparkas’’. Ketvirtąją stovyklos dieną buvo aplankytas Kauno tvirtovės IX fortas, muziejuje buvo įdomu sužinoti apie Sovietinės Lietuvos istorijos paslaptis bei apžiūrėti to laikmačio ekspoziciją. Aplankėme zoologijos sodą. Stovyklą užbaigėme pramogaudami ,,UNO parke’’. Šiais metais netruko linksmų pramogų, kur mokiniai galėjo smagiai praleisti laiką, stiprinti sveikatą ir fizinę ištvermę. Stovykloje padedantys mokytojai: Pradinių klasių mokytoja Viktorija Ilkevič, mokytojos padėjėja Raimonda Maskalėnienė bei specialioji pedagogė metodininkė ir biologijos vyresn. mokytoja Ana Pavilovič-Jančis, džiaugiasi, kad pavyko suderinti stovyklautojų vasaros poilsį bei mokymąsi įdomiose edukacinėse erdvėse. 

Dėkojame Vilniaus rajono savivaldybės administracijai bei UAB „Pakmarkas“ už suteiktą galimybę mūsų mokiniams sužinoti daugiau apie Lietuvos unikalias vietoves. Dėkojame gimnazijos administracijai už suteiktą pagalbą organizuojant stovyklą, taip pat tariame „ačiū“ mūsų vairuotojui už saugumo užtikrinimą keliaujant. 

Mums, stovyklos organizatoriams, labai džiugu, kad vaikai stovykloje įgyja ir gerina asmenines, socialines, kultūrines kompetencijas. Dėkojame visiems stovyklos dalyviams už gerą nuotaiką, o rėmėjams už paramą. Linkime visiems smagios ir saugios vasaros! 

Vasaros stovyklos vadovės:

Viktorija Ilkevič

Raimonda Maskalėnienė

Ana Pavilovič-Jančis