Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos mokinių nuotykiai vasaros stovykloje „Lietuvos turtai“

Birželio 25 – 29 dienomis Vilniaus r. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijoje vyko vasaros poilsio (dieninė) stovykla, kurią finansavo Vilniaus rajono savivaldybės administracija bei UAB „Pakmarkas“.

         Stovykla yra projekto „Lietuvos turtai“ tęstinė veikla, kuri mūsų gimnazijoje vyksta jau devintus metus. Šiais metais stovyklos programa taip pat buvo siejama su Lietuvos turtais: grožėjomės išskirtinėmis Lietuvos vietomis bei susipažinome su istoriniais įvykiais bei asmenybėmis, kurios siejasi su Lietuvos valstybės atkūrimo 100-čiu. Kasmet visas stovyklos dienas praleidžiame už mokyklos ribų ir šie metai nebuvo išimtis. Stovyklos vykdytojams-savanoriams nebūna lengva, bet matant stovyklautojų laimingas akis kyla idėjos išvykoms. Netgi turėdami ribotas lėšas ir galimybes aplankome įdomius Lietuvos kampelius.

         Šiais metais buvo aplankytas Telia nemuziejus Vilniuje, TV bokštas, Liepkalnio pramogų kalnas, Trakai (edukacinis užsiėmimas Senojoje kibininėje) bei Druskininkai (M. K. Čiurlionio memorialinis muziejus ir vandens parkas). Stovyklautojai išvykų metu grožėjosi Vilniaus miesto, Trakų bei Druskininkų panorama, Lietuvos gamtovaizdžiu, gilino istorijos bei geografijos žinias. Lankantis Druskininkų M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje stovyklautojai turėjo galimybę ne tik sužinoti apie M. K. Čiurlionio gyvenimą, pomėgius, kūrybą, bet ir dalyvauti edukaciniame užsiėmime „Grafikos klodai“, o Telia nemuziejuje buvo įdomu ir smagu sužinoti apie Vilniaus istorijos paslaptis bei grožėtis virtualia Vilniaus panorama. TV bokšte mokiniai susipažino su kruvinais 1991 m. sausio 13-osios nakties įvykiais, išklausė video pasakojimą apie TV bokštą bei pasikėlus į restoraną „Paukščių takas“ galėjo grožėtis Vilniaus panorama. Šiais metais netruko linksmų pramogų lankantis Druskininkų vandens parke bei Liepkalnio pramogų kalne, kur mokiniai galėjo smagiai praleisti laiką, stiprinti sveikatą ir fizinę ištvermę. Stovykloje padedantys mokytojai: būrelio vadovė Virginija Kryčelienė, geografijos vyresn. mokytoja Gražina Zigmantaitė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Ana Mackel, mokytojo padėjėja Julija Jermakovič bei specialioji pedagogė metodininkė ir biologijos vyresn. mokytoja Ana Pavilovič-Jančis, džiaugiasi, kad pavyko suderinti stovyklautojų vasaros poilsį bei mokymąsi įdomiose edukacinėse erdvėse.

         Dėkojame Vilniaus r. savivaldybės administracijai bei UAB „Pakmarkas“ už suteiktą galimybę mūsų mokiniams sužinoti daugiau apie Lietuvos unikalias vietoves. Dėkojame gimnazijos administracijai už suteiktą pagalbą organizuojant stovyklą, taip pat tariame „ačiū“ mūsų vairuotojui už saugumo užtikrinimą keliaujant.

         Mums, stovyklos organizatoriams, labai džiugu, kad vaikai stovykloje įgyja ir gerina asmenines, socialines, kultūrines kompetencijas. Dėkojame visiems stovyklos dalyviams už gerą nuotaiką, o rėmėjams už paramą. Linkime visiems smagios ir saugios vasaros!

 

Specialioji pedagogė metodininkė,

biologijos vyresn. mokytoja

Ana Pavilovič-Jančis