Savaitė, skirta šv. Rapolo Kalinausko 110-osioms mirties metinėms paminėti

Lapkričio 20 d. katalikų bažnyčia prisimena šventąjį Rapolą Kalinauską.  Jis yra vienintelis katalikų bažnyčios šventasis, gimęs ir augęs Vilniuje. Šiais metais lapkričio 15 d. sukako 110 metų nuo jo mirties.

20171122_135119-copy

Minint šią sukaktį, mūsų gimnazijos mokiniai visą savaitę per tikybos ir etikos pamokas kalbėjo apie šv. Rapolo Kalinausko gyvenimą ir jo nelengvą pašaukimo kelią, ruošė pateiktis, sienlaikraščius, kuriuose pristatė įvairius šventojo biografijos faktus. Tikybos mokytoja s. Jadvyga Naumovič kartu su mokiniais parengė stendą, skirtą 110-osioms šv. Rapolo Kalinausko mirties metinėms paminėti. 6-8, I-II gimnazijos klasių mokiniai turėjo progą patikrinti savo žinias, dalyvaudami viktorinoje ,,Ką žinai apie gimnazijos šventąjį globėją?“. Visos viktorinoje dalyvavusios komandos buvo apdovanotos padėkos raštais, o nugalėtojai (IIA, IA, 7a; IIC, IC, 7c) – diplomais. Taip pat visi viktorinos dalyviai gavo pakvietimą į kino teatrą ,,Pasaka“, kur žiūrės filmą ,,Gerumo stebuklas“.

Lapkričio 25 d. (šeštadienį) Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko bažnyčioje gimnazijos bendruomenė šventė šv. Rapolo Kalinausko iškilmę. Mūsų gimnazijos vaikai ir jaunimas aktyviai prisidėjo prie jos organizavimo. Šv. Mišias aukojo J.E. Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas. Kalbėdamas apie šv. Rapolą Kalinauską, jis pabrėžė, kad savo pavyzdžiu šventasis moko mus, kaip Dievas veda žmogų link pašaukimo. Labai svarbu tame kelyje neprarasti vilties ir klausytis savo širdies.

Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šios savaitės organizavimo.

Ana Mackel, tikybos ir lietuvių kalbos mokytoja metodininkė