Kurybinės dirbtuvės „Teksto, paveikslėlių perkėlimas ant įvairių paviršių”

s_v

Kurybinės dirbtuvės „Teksto, paveikslėlių perkėlimas ant įvairių paviršių”. Vilniaus r. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos technologijų mokytoja Svetlana Voytkevich ir IIA gimnazijos klasės mokiniai Erika Jakovlevaitė, Daniel Taraškevič, Jurgita Juchevič

Jurgita

Buvome Lietuvos edukologijos universitete, kuriame vedėme paskaitą ir pristatėme techniką, kaip tekstą ar paveikslėlius perkelti ant įvairių paviršių. Mokykloje per technologijų pamokas, pasilikę po pamokų, mes padarėme daug ruošinių, pavyzdžių ir įvairių medžio detalių, kad turėtume visokiausių priemonių ir per mūsų vedamas pamokėles dalyviai patys galėtų išbandyti šią techniką.Man patiko mokyti kitus kažko naujo ir įdomaus. Be to, mums tai irgi buvo nauja patirtis-su smalsumu pasižiūrėjau, kokius projektus pristato kiti mokiniai,susirinkęiš įvairių Lietuvos miestų. Labai norėjosiapeiti kuo daugiau ir išbandyti viską, bet, gaila,neužteko laiko.Jei pasitaikytų tokia galimybė ateityje,  su mielai norėčiau dar kartąsudalyvauti tokiame renginyje.

Danielius

Per LEU idėjų mugęašpamačiau ir sužinojau daug  gero beiįdomaus. Pavyzdžiui,kaip galima pasigaminti iš augalų rašalą, skiautinius be siuvamosios mašinos, daržoviųmiražą ir daugybę kitų dalykų. Tikrai buvo naudinga jojesudalyvauti. Didžiulės patirties įgijomeir patys pristatinėdami savo idėją, mokydami kitus. Tai buvo turbūt įdomiausia. Malonu, kad žmonės nuoširdžiai domėjosi, kaip perkelti tekstą ar paveikslėlius ant skirtingų paviršių. Apibendrindamas  galiu pasakyti, jog diena, praleista LEU idėjų mugėje, buvo tikrai naudinga, linksma, ir įdomi.

Erika

Lapkričio 25 d. dalyvavome LEU technologijų idėjų mugėje. Į ją vykome ne tik mes- Erika, Jurgita ir Danielius iš IIA klasės, bet važiavo ir mūsų mokyklos devintokai. Tačiau jie šiame renginyje tik sėmėsi idėjų, buvo stebėtojai, o mes mokėme kitus- rodėme,  kaip perkelti tekstą ar paveikslėlius ant įvairių paviršių. Musšios technikos išmokė technologijų mokytoja Svetlana Voytkevich.

Tai buvo nauja, įdomi bei linksma patirtis mums – juk ne kiekvieną dieną pasitaiko galimybė pabūti mokytoju ir ko nors išmokyti kitus. Buvo keista, kai kuriemokymo dalyviai pavadindavo mus mokytojais. Be to,  mes ne tik vedėme mokymus, bet ir turėjome galimybę pamatyti, ką paruošė kiti mokiniai,į šią mugę atvykę ne tik iš Vilniaus, bet ir iš kitų Lietuvos miestų. Mes sutikome ir pabendravome su daug nepažįstamų žmonių bei tiesiog smagiai praleidome laiką.

Daugiau informacijos apie technologijų idėjų mugė 2016:

https://www.facebook.com/techpeda/photos/a.1233720370018372.1073741999.281952028528549/1238921206164955/?type=3&theater