Kitokia pamoka

Š. m. gruodžio 17 d. būrelis mūsų gimnazijos 5a klasės mokinių per lietuvių kalbos ir literatūros pamoką mokėsi netradiciškai – jaukioje Nemėžio miestelio bibliotekoje. Jos vedėja p. Česlava Šatkevič vaikams  paaiškino elgesio bibliotekoje bei naudojimosi knygomis taisykles, pamokė, kaip nepasiklysti tarp knygų gausos, kaip išsirinkti reikalingą knygą. Mokiniai sužinojo, kaip tapti nauju skaitytoju ir gauti skaitytojo pažymėjimą.
P. Česlava buvo paruošusi jauniesiems smalsuoliams  klausimų apie pačias gražiausias metų šventes, su mokinukais diskutavo apie Kūčių bei Kalėdų papročius, visi kartu skaitėme ir aptarėme nuostabią kalėdinę pasaką. Vaikai labai drąsiai ir linksmai pasakojo, kaip Kūčias, Kalėdas švenčia namuose, mokykloje, kokių tradicijų laikosi. Po smagių pašnekesių organizuotas edukacinis – kūrybinis užsiėmimas – mokiniai kūrė žaismingus knygų skirtukus ne tik sau, bet ir artimiesiems.   P. Česlava patarė, kaip įgyvendinti jų sumanymus, kaip gražiau išlankstyti, nuspalvinti ar iškirpti. Vaikai su dideliu susidomėjimu įsitraukė į smagią veiklą ir pasigamino įvairių spalvingų, žaismingų kalėdinių  knygų skirtukų. Skirtukų kūryba buvo labai intensyvi, visi išties dirbo nuoširdžiai. Susitikimo pabaigoje p. Česlava pakvietė mokinius tapti naujais bibliotekos skaitytojais.
 Pasidžiaugę kitokia, nei įprasta, pamoka, įsitikinę, kad Kalėdos – stebuklų metas, ir gavę saldžių dovanėlių, mokiniai grįžo namo savo įspūdžiais pasidalinti su artimaisiais.
Nuoširdžiai dėkojame bibliotekos vedėjai p. Česlavai Šatkevič už svetingą priėmimą ir tikimės tolesnio įdomaus bei sėkmingo bendradarbiavimo.
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė, 5a kl. auklėtoja Asta Diržiuvienė