Taip kūrybiškai šeimos dienos Nemėžis dar neminėjo!

Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijoje gegužės 15 dieną įvyko “Amatų mugė”. Šią dieną gimnazijos mokytojai Svetlana Voytkevich, Ana Krasovska, Vytautas Arlauskas, Ala Belevič, Miroslav Brižis  atvėrė savo kūrybines dirbtuves turiningam šeimos laisvalaikiui, įdomioms veikloms, skatinančioms užimtumą, kūrybiškumą ir bendravimą su šeimos bei kitais bendruomenės nariais.

Medžio meistrų dirbtuvėse Nemėžio bendruomenės nariai buvo supažindinti su medinių suvenyrų  kūrimo procesu. Dalyviai įgijo teorinių ir praktinių žinių apie medieną, jos rūšis, skirtingas technikas. Įgytas žinias pritaikė praktiškai kurdami padėkliukus, žvakides, pieštukines.
„Dalintis! Sukurti! Džiaugtis!” – kvietė molio kūrybinės dirbtuvės. Molio dirbtuvių vadovas supažindino su lipdymo technika bei pakvietė ją išbandyti. Džiaugėsi visi, kurių rankose maigomas molio gumulėlis virto unikaliu pačių sukurtu keramikos lobiu.
Svarbiausias bet kurios šventės elementas – stalas, ypatingas ne tik savo turiniu, bet ir estetika. Stalo dekoravimo dirbtuvėse “Amatų mugės” dalyviai, linksmai leisdami laiką, pasidarė po dovanėlę – suvenyrą savo stalo dekoravimui.
Tie, kurie norėjo pailsėti nuo rutinos, kūrybingai praleisti laiką malonioje aplinkoje ir pabendrauti su bendraminčiais prie kavos arba arbatos puodelio, užsuko į tapybos ant šilko dirbtuves. Susipažinę su tapybos ant šilko technikos ypatumais, sukūrė sveikinimo atviruką sau, artimiesiems ir draugams.
Gimnazijos IIA, IIB ir IIC klasių mokiniai pristatė integruoto technologijų ir biologijos projekto rezultatą. Jie sukūrė kilnojamą pojūčių takelį, kurį sudaro daugiau nei 20 skirtingų dangų. Jas liesdamas gali patirti visą netikėtų pojūčių gamą. Pėdose gausu nervų ląstelių, susietų su visais organais, todėl pėdų masažas stiprina ir atstato jų veiklą. Jis padeda sustiprinti kūno gyvybinį tonusą, pagerina skrandžio, smegenų, kepenų, kasos ir kitų organų veiklą. Vaikščiojimas basakojų takeliu privertė nusišypsoti ar suspigti iš netikėtumo kiekvieną nutolusį nuo gamtos šiuolaikinį žmogų. Basakojų takelis tapo rimtu iššūkiu visiems: ir mažiems, ir dideliems.
Gimnazijos mokytojų paruošta “Amatų mugė” visiems dalyviams paliko gražių atsiminimų, kurie skatins ir kitais metais aktyviai dalyvauti tokiame renginyje.
Dailės, technologijų mokytoja Svetlana Voytkevich