Gimnazijos savanorės svečiuose pas darželinukus

Dalyvaudamos VšĮ ,,Problemų sprendimo centras“ inicijuotame projekte ,,Mokau rūšiuoti“, mūsų gimnazijos savanorės, 8c klasės mokinės Agata Beliaš, Evelina Girdijevska ir Kamila Chmelevska, kartu su mokytojomis Ana Mackel ir Ana Pavilovič-Jančis šių metų lapkričio 14d. lankėsi Vilniaus lopšelyje-darželyje ,,Šypsena“. Ten mergaitės mažiems smalsuoliams pravedė pamokėlę apie atliekų rūšiavimą. Užsiėmimo metu, atsakydami į savanorių klausimus ir žiūrėdami filmuką apie varinuką, vaikučiai sužinojo, kaip reikia tvarkyti atliekas, kur jas dėti, taip pat rodė, kaip jie išmoko tą daryti. Pamokėlės pabaigoje visi mažieji klausytojai skambiu choru paaiškino, kodėl būtina rūšiuoti atliekas.

Pažymėtina, jog ši edukacinė veikla buvo naudinga ne tik darželinukams, bet ir pačioms savanorėms – jos pirmą kartą turėjo progą dalyvauti tokio pobūdžio užsiėmime, mokėsi kalbėti prieš nemažą auditoriją.

Dėkojame VšĮ ,,Problemų sprendimo centras“ už įdomų pasiūlymą, skatinantį vaikų ir jaunimo ekologinį mąstymą bei socialinių įgūdžių lavinimą. Taip pat dėkojame ir Vilniaus lopšelio-darželio ,,Šypsena“ bendruomenei už svetingą priėmimą. Tikimės tolesnio sėkmingo bendradarbiavimo.

Ana Mackel,

lietuvių kalbos mokytoja metodininkė