Gimnazistų susitikimas su Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi

Š. m. lapkričio 16 d. mūsų gimnazijoje lankėsi Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius. Ši viešnagė – pilietinio projekto „Padrąsinti. Įkvėpti. Palaikyti“ dalis. Gerbiamas Arnoldas – vienas didžiausią Europos politikos patirtį turinčių žmonių Lietuvoje – papasakojo savo sėkmės istoriją, kaip, būdamas vos 24 metų, tapo LR Prezidento Valdo Adamkaus patarėju, vėliau, išvykęs dirbti į Europos Parlamentą Briuselyje, buvo Europos Parlamento pirmininkų Jerzy Buzeko ir Martino Schulzo patarėju.  

Svečias, iš arti matęs nesibaigiantį Europos Sąjungos kūrimo procesą, įdomiai pasakojo apie Europos Sąjungos dabartį ir ateities perspektyvas. Gimnazistai galėjo pasiklausyti paskaitos apie jauno žmogaus vaidmenį kuriant Lietuvos ir Europos ateitį, taip pat atvirai diskutuoti apie visas šių dienų aktualijas – nuo Donaldo Trumpo iki „Brexit“. Kalbėdamas apie kiekvieno žmogaus galimybes,  siekiant užsibrėžtų tikslų, gerbiamas Arnoldas nurodė tris, jo manymu, svarbiausius žingsnius sėkmės link – iniciatyvumą, kitų žmonių pasitikėjimą tavimi bei mentorystę. Likome sužavėti svečio erudicija, mokėjimu sudominti ir suprantamai paaiškinti sudėtingus politikos dalykus.

III-IV klasių gimnazistai buvo aktyvūs, domėjosi Europos Parlamento priimamais sprendimais, autorinių teisių direktyva, memų uždraudimu, „Brexit’o“ susitarimu.

Labai dėkojame gerbiamam Arnoldui už kitokią pilietiškumo pamoką, už įkvepiančią ir mokinius padrąsinančią sėkmės istoriją, palaikymo žodžius bei šiltą bendravimą.

Asta Diržiuvienė,  lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė