Gimnazijos septintokai mokėsi netradiciškai

Mūsų gimnazijos septintokai šiais mokslo metais dalyvauja respublikiniame projekte „Pažink valstybę“, kurį organizuoja UPC ir Valstybės pažinimo centras.

Šiandien, spalio 17 d., lietuvių kalbos pamoka 7a kl. buvo organizuota netradicinėje erdvėje – gimnazijos bibliotekoje. Siekėme, kad mokiniai suprastų skaitymo naudą ir pamėgtų knygas. Lietuvių kalbos mokytojos Asta Diržiuvienė, Greta Kniškaitė – Nagelienė bei bibliotekos vedėja Svetlana Gleb trumpai pristatė būsimas projekto veiklas, o kelionę į knygų pasaulį pasiūlė pradėti nuo atsakymų į visiems aktualų klausimą, kodėl daugelis vaikų ir paauglių šiandien neskaito. Visada diskutuoti pasiruošę septintokai įvardino daugybę priežasčių: esą neįdomu, tingisi, skaitymas užima daug laiko, yra įdomesnių veiklų. Bibliotekos vedėjai ir mokytojoms beliko įtikinti didžiuosius skeptikus, kad skaityti smagu ir naudinga. Buvo rodomos pateiktys, kuriose – net 17 priežasčių, kodėl skaityti verta! Atrodo, knygų mylėtojos daugelį įtikino: septintokai susidomėję klausėsi pasakojimo, o geriausi klasės skaitytojai jas papildė mėgstamiausių knygų pristatymais.

Pamokos pabaigoje spręstas kryžiažodis parodė, koks knygų pasaulis platus, įvairus, įdomus ir kad bibliotekos knygų lentynose septintokų laukia daugybė dar neatrastų istorijų.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos

Asta Diržiuvienė ir Greta Kniškaitė-Nagelienė