Piešinių konkursas „Dvasios milžinai Krėvės kūryboje“

 

Atkurtos Lietuvos Valstybės šimtmečiui paminėti Vinco Krėvės – Mickevičiaus memorialinis butas – muziejus skelbė mokinių piešinių konkursą „Dvasios milžinai Krėvės kūryboje. Iškiliausi padavimų, apsakymų ir dramų personažai“. Nemėžio šv. R. Kalinausko gimnazijos 5-8, I-IV klasių mokiniai ir lietuvių kalbos mokytojos metodininkės A. Diržiuvienė, A. Mackel, lietuvių kalbos vyresn. mokytojai  R. Ganseniauskas, R. Šventoraitytė, G. Kniškaitė – Nagelienė, Z. Jankauskienė, lietuvių kalbos mokytoja I. Rukavičienė, dailės mokytoja metodininkė S. Voytkevich bei dailės mokytojas M. Brižis  prisijungė prie šio konkurso iniciatyvos: iš naujo pavartė gausų Vinco Krėvės kūrybinį palikimą, skaitydami vieną ar kitą tekstą dėmesį sutelkė į kūriniuose veikiančius personažus, stebėjo, kaip rašytojas sukuria aprašomo veikėjo literatūrinį portretą, nupiešė labiausiai patikusį personažą tokį, kokį jį įsivaizdavo skaitydami pasirinktą kūrinį. Dalis piešinių buvo išsiųsta į muziejų, kiti – papuošė mokyklos erdves.

Gegužės 23d. piešinių autoriai ir lietuvių kalbos  mokytojos I. Rukavičienė, G. Kniškaitė – Nagelienė, A. Mackel Vinco Krėvės bute – muziejuje dalyvavo mokinių piešinių konkurso pabaigtuvių renginyje ir parodos atidaryme. Buvo eksponuojami geriausi piešiniai. Mokiniai labai džiaugėsi ir didžiavosi parodoje matydami savo kūrinius. Visi buvo įvertinti ir paskatinti padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis, geru žodžiu. Visos popietės metu skambėjo aktorės Dalios Michelevičiūtės skaitomi V. Krėvės tekstai ir kanklininkės Žemynos Trinkūnaitės muzika.

Labai džiaugiamės, kad nemažai mūsų gimnazijos mokinių skaitydami, piešdami ir lankydamiesi muziejuje geriau pažino V. Krėvę ir jo kūrybą, kultūringai praleido popietę.

Lietuvių  kalbos ir literatūros mokytoja Ieva Rukavičienė