Balandžio 23-ioji – Pasaulinė knygos diena

cof

 O man laikas brangus, aš turiu skaityti, nes yra kažkas, ko negaliu pasakyti žodžiais, ir niekas to nesupranta, nors tas kažkas turi būti svarbiau už viską”. – sakė B. Radzevičiaus novelės “Tėve” – pasakys” veikėjas.

Balandžio 23 dieną 8c ir 5a klasės mokiniai ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja I. Rukavičienė netradicinės pamokos metu minėdami Pasaulinę knygų dieną taip pat bandė įvardyti, ką reiškia skaityti, kokią vietą mūsų gyvenime užima knyga.

Visi knygų mėgėjai sutiko ir apgailestavo, jog knygų skaitymą vis dažniau pakeičia informacinės technologijos, tačiau smagu buvo girdėti mokinius kalbant apie tai, kad knyga – neatskiriama žmogaus, norinčio mokytis, pažinti pasaulį, jausti, dalis.

Padiskutavę apie knygų reikšmę, jų įvairovę bei naujus formatus, sujungę savo mintis į vientisą minčių apie skaitymą grandinę, visi nekantravo pristatyti šiuo metu skaitomą knygą, paskaityti įdomiausią ištrauką ar mintį.

Įdomu buvo stebėti, kaip gurkšnodami arbatą apie knygas diskutuoja aštuntokai ir penktokai. Mokiniai dalijosi įspūdžiais, rekomendavo vieni kitiems knygas, bandė aiškinti, kaip ir kodėl pasirinko dabar skaitomą knygą, gyrėsi dovanų gautomis ar rašytojų autografais puoštomis knygomis.

Linkiu visiems mėgautis knyga!

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Ieva Rukavičienė