Konkursas „Laisvės kontūrai“

Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakultetas kasmet organizuoja konkursą „Laisvės kontūrai“. Konkursą remia: Švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras, Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius, Kauno pedagogų kvalifikacijos centras, Lietuvos katechetikos centras ir (arki)vyskupijų katechetikos centrai.

Konkurso tikslas – ugdyti vyresniųjų klasių moksleivių atsakingą požiūrį į žmogaus gyvybę, meilę, lytiškumą, skatinti tinkamai gerbti visą kūriniją ir padėti jiems priimti apgalvotus bei brandžius sprendimus savo gyvenime.

Konkurso uždaviniai: padėti suprasti laisvės, kaip Kūrėjo dovanos, prasmę ir su ja susijusius iššūkius; supažindinti moksleivius su atsakingu požiūriu į žmogaus gyvybę nuo jos prasidėjimo iki natūralios mirties; skatinti ieškoti atsakymų į meilės ir tarpusavio santykių klausimus gerbiant save ir savo bei kito asmens kūną; ugdyti atsakingą požiūrį į gamtą ir visą kūriniją; ugdyti gebėjimą kritiškai vertinti masinės kultūros siūlomas vertybes; ugdyti iniciatyvumo ir kūrybingumo kompetenciją; plėtoti moksleivių tiriamuosius, analitinius, kūrybinius bei prezentacinius gebėjimus; prisidėti prie brandžios ir atsakingos pilietinės visuomenės ugdymo.

Konkurse dalyvavo – bendrojo lavinimo mokyklų 9-12 klasių mokiniai, paruošę 150 įvairaus pobūdžio pristatymų. Penkiolikos geriausių darbų autoriai buvo pakviesti į konkurso finalą pristatyti ir ginti savo darbą.

Mūsų mokyklos II B klasės mokinė, Regina Mickonaitė, vadovaujama tikybos mokytojos Rasos Arslan dalyvavo konkurso atrankoje ir jos darbas pateko į finalą. Konkurso finalas vyko VDU Katalikų teologijos fakultete (Gimnazijos g. 7, Kaunas) 2018 m. balandžio 13 d. Mokinę sveikino ir dovanas įteikė: VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas Religijos studijų katedros docentas Benas Ulevičius, docentas daktaras Artūras Lukaševičius. Dalinamės konkurso akimirkomis.