Kelionė pas šuniukus

Jau antrus metus mūsų gimnazijos mokiniai kartu su anglų k. mokytoja Marina Beganskiene dalyvauja respublikiniame vaikų kūrybos konkurse “Dubenėlis svajonių šuniukui”. Šiais metais mokyklai atstovavo 3a ir 6a klasių mokiniai, broliai Strakšiai – Lukas ir Justas, kurie sukūrė dubenėlius savo svajonių šuniukui. Šie dubenėliai buvo eksponuojami Lietuvos kinologų draugijos mokymo centro organizuotose tarptautinėse šunų parodose, kurios vyko Lietuvos parodų ir kongresų rūmuose LITEXPO. Ir mes kovo 3 d. vykome jais pasigrožėti

Parodoje turėjome galimybę apžiūrėti daugiau nei 100 Lietuvos mokinių pagamintų dubenėlių. Pamatėme ir 1800 veislinių šunų, kurie atvyko į Vilnių iš 23 šalių. Šunų šeimininkai mokiniams leido paglostyti savo augintinius, vieną jų net palaikėme ant rankų.       

Parodoje sužinojome, kad šunų šeimininkai, norėdami suporuoti savo veislinius šuniukus, skraidina juos į Maskvą, o šių mažylių kainos siekia 3000 eurų! Vieną tokį ir mums siūlė įsigyti. Kad ir kaip tuo šuniuku broliai buvo sužavėti, naujo augintinio nepirktų – Strakšių šeima jau trečius metus augina paprastą neveislinį šuniuką, kurį mažytį pasiėmė iš prieglaudos. Tikriausiai, taip ir yra išreiškiama tikra meilė ir pagarba mūsų keturkojams: nesvarbu, tu esi veislinis ar ne, svarbiausia, kad esi kažkam labai reikalingas ir nesi vienišas, nes turi brangiausią turtą – šeimą.

Anglų kalbos mokytoja M. Beganskienė