Vienu šūviu du zuikiai…

1

Šių metų sausio 16, Tyrėjų dieną, 1b klasės mokiniai nusprendė aplankyti Lietuvos pinigų muziejų. Kai spiginant šaltukui prie pastarojo durų susibūrėme per anksti, buvome pakviesti užsukti į Lietuvos banką! Giedriaus vardu prisistatęs ir šį pasiūlymą pateikęs vyras, pasirodo, yra pastarojo darbuotojas. Jam pagailo lauke šąlančių mokinukų, todėl mielai atvėrė Lietuvos banko duris ir suorganizavo vaikams dar vieną, neplanuotą, bet labai visiems patikusią ekskursiją. Banke matėme neapsakomo grožio lubas, sienas, didžiulį ,,Žalgirio mūšio“ paveikslą. Buvome net konferencijų kabinete, kuriame už kelių minučių turėjo vykti posėdis.

Banko bei apsaugos darbuotojai labai mandagiai ir maloniai pasitiko mus (o to planuose net nebuvo) ir stebėjosi, iš kur šie vaikučiai atsirado? „Iš Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos!” –  gyrėsi 1b klasės mokinukai, o po kelių akimirkų iš Lietuvos banko, pravėrę vos vienas duris, pateko į Pinigų muziejų, kur visus pasitiko gidas Gytis.

            Ir Lietuvos pinigų muziejuje buvome maloniai nustebinti. Mus supažindino su pasaulio pinigų ir bankininkystės istorija, Lietuvos pinigais, bankininkystės raida mūsų šalyje nuo pirmųjų kredito įstaigų atsiradimo iki šių dienų. Derinant tradicines eksponavimo formas ir šiuolaikines interaktyvias priemones, pirmokams buvo sudarytos puikios galimybės aktyviai dalyvauti pažinimo procese, naudotis įvairiais žinių įgijimo šaltiniais ir priemonėmis: kompiuteriniais terminalais, interneto prieiga, teminiais, mokomaisiais ir dokumentiniais filmais.

            Į mokyklą mes grįžome su dovanomis: kalendoriais, rašikliais, pamokų tvarkaraščiais, pačių pasigamintais knygų skirtukais, saldainiais. Visiems nuoširdžiai rekomenduojame aplankyti Lietuvos pinigų muziejų!

1b klasės mokiniai ir mokytoja Lilita Vinča