„Žiemos išdaigos”

20171221_075024-copy

Gruodžio mėnesį pradinėse lietuviškose klasėse vyko kūrybinių darbelių paroda ,,Žiemos išdaigos“.  Padedami tėvų,mokiniai turėjo sukurti kuo originalesnį ir kūribiškesnį pingviną. Visiems dalyvaujantiems buvo paruošti pingvinų trafaretai. Pasitelkę vaizduotę, pradinukai juos puošė, rengė, dažė. Kai darbeliai buvo užbaigti, mokyklos koridoriai pasipuošė įspūdingais pingvinais. Tikras pingvinų šou! Ir kokių tik pingvinų nebuvo: klasės fano marškiniais pasidabinusių, robotukų formų, su blizgučiais ir megztais drabužiais, atkeliavusių iš tikrų tikriausios stebuklų šalies.

Vaikų kūrybinius darbus vertino komisija, kurią sudarė priešmokyklinės ir pradinių klasių vadovės. Rinkimai buvo ypač sudėtingi, nes kiekvienas pingvinas buvo savotiškai gražus. Iš kiekvienos klasės komisija atrinko po du darbelius – kūribiškiausią ir originaliausią.

Kūrybiškiausių darbelių autoriai:

0a klasė – Arnold Šemiakinas,

0b klasė – Albert Radevič,

1a klasė – Augustas Pyragas,

1b klasė – Joris Delekas,

2a klasė – Greta Dimbelytė,

2b klasė – Miglė Baranovska,

3a klasė – Anželika Vitkovskytė,

3b klasė – Deimantė Šarkovskaitė,

4a klasė – Gabija Diškevičiūtė.

Originaliausių darbelių autoriai:

0a klasė – Neli Ruseckytė,

0b klasė – Evelina Olechnovič,

1a klasė – Deimantė Gancevskaja,

1b klasė – Sofija Radkevič,

2a klasė – Magda Jakšto,

2b klasė – Glorija Baranovska,

3a klasė –  Liana Šemiakinaitė,

3b klasė – Ariana Stankevič,

4a klasė – Kalista Stripeikytė.

Svarbu prisiminti, kad visi vaikai yra kūrybingi, tik vieni daugiau, kiti mažiau. Siekiant kūrybiškumą išlaikyti, kartais pakanka atsižvelgti į vaikų jausmus, norus, išklausyti juos, paskatinti išreikšti tai ant popieriaus, suvaidinti, papasakoti kaip pasaką, paraginti pačius rasti sprendimą, įveikti kliūtis. Kai norisi labiau lavinti vaikų kūrybingumą, tuomet svarbu pasitelkti jų saviraišką, vaizduotę, padėti įžvelgti kūrybos malonumą. Ir nepamiršti patiems būti bent šiek tiek kūrybingesniais nei vakar. Dėkoju visiems dalyvavusiems parodoje!

Pradinių klasių mokytoja Lilita Vinča