Karpinių šerkšnas išmargino gimnazijos langus

dscf0190-copy

Šv. Kalėdų belaukiant, gimnazijoje tradiciškai organizuojamas  projektas „Balta mokykla“. Šis meninis projektas be dekoratyvios savo funkcijos siekia glaudžiau burti mokinius bendrai kūrybinei veiklai bei puoselėti  estetinę kultūrą.

Fantazijos  ir entuziazmo – tiek investicijų prireikė gimnazijos mokiniams  ir dailės bei technologijų mokytojams, kad jų sukurtos kalėdinės puošmenos alsuotų artėjančių gražiausių metų švenčių dvasia ir sušildytų ne vieno Nemėžio miestelio bendruomenės nario širdį.

Kiekvienais metais prieš Kalėdas mūsų mokiniai  puošia mokyklą. Ir kasmet – vis kitaip. Šįsyk mokiniai,  dailės, technologijų  mokytojų  padedami, pagal paruoštus eskizų trafaretus karpė kaimo, miestelio siluetus, įvairias snaiges. Kaip ir M. K. Čiurlionio paveiksle „Auka“ (1909), taip ir mūsų baltieji dūmai iš šimtų pačių mokinių iškirptų snaigių, simbolizuoja gerąją auką, kylančią aukštyn. Šiemet gimnazijos papuošimo idėją geriau galima įžvelgti  iš lauko, nes karpiniai sujungia tris mokyklos aukštus.

Tradiciškai švenčių proga puošiamas ir mokyklos interjeras, rengiama kalėdinių bei naujametinių atvirukų  paroda.

Dailės mokytoja metodininkė Svetlana Voytkevich