Gimnazijos mokinių pasiekimai respublikiniame konkurse „Aš myliu Lietuvą“

Gruodžio 13-14 d. mūsų gimnazijos mokiniai Luka Ganseniauskaitė, Justė Luščinskytė, Vilma Okaitė, Greta Dulkytė ir Julius Urbonavičius dalyvavo Trakų švietimo centro organizuoto konkurso  „Aš myliu Lietuvą“, skirto Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, baigiamajame renginyje. Buvo pakviesti mokiniai iš įvairių šalies mokyklų, kurie piešė, kūrė rašinius, deklamavo gražiausias eiles apie Lietuvą.

20171213_141733-copy

Norėtųsi pasidžiaugti šauniaisiais mūsų gimnazijos mokiniais, puikiai pasirodžiusiais konkurse. Lukos deklamuota literatūrinė kompozicija pagal A. Biliūno ir A. Venclovos kūrybą bei  Juliaus išraiškingai pasakytas Vydūno tekstas „Tėvynė ir žmogus“ sulaukė ne tik daug žiūrovų plojimų, bet ir aukščiausių komisijos įvertinimų. Minėti mokiniai raiškiojo skaitymo konkurse savo amžiaus grupėse užėmė 1-ąsias vietas.

Justė ir Vilma parašė tikrai patriotiškus rašinius apie Lietuvą, kurie komisijos neliko nepastebėti, o Greta už savo darbą gavo paskatinamąją padėką.

Gimnazijos bendruomenė sveikina visus, šauniai pasirodžiusius respublikiniame konkurse „Aš myliu Lietuvą“!!!

Konkurso dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis, be to, turėjo puikią progą net dvi dienas praleisti Trakuose: dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose, atsipalaiduoti vandens parke. Užutrakio dvare klausėmės įdomios istorijos pamokos apie Tiškevičių giminės indėlį į Lietuvos kultūrą ir grožėjomės puošniais dvaro kambariais, salėmis, nuostabiu kraštovaizdžiu, o „Trasalyje” domėjomės bitininkyste bei darėme žvakes iš vaško.

Baigiamasis renginys ir organizatorių parengta edukacinė programa – puiki kalėdinė dovana, kuri mokiniams suteikė daugiau pasitikėjimo savimi, juos dar labiau motyvavo stengtis, siekti užsibrėžtų tikslų bei įkvėpė naujiems iššūkiams.

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Asta Diržiuvienė