Nuotaikinga mūsų mokinių kelionė į kaimynines šalis

20170410_151538-copy

Atostogos – puikus metas, ypač tada, kai, palikę namie visus savo kasdienius užsiėmimus, išvykstame į kitą šalį, tikėdamiesi pamatyti ką nors įdomaus, patirti kuo daugiau naujų įspūdžių, teigiamų emocijų. Norėdami ne tik gerai, bet ir prasmingai praleisti atostogų laiką, dalis mūsų gimnazijos mokinių kartu su mokytojais Ana Mackel, Asta Diržiuviene ir Vytautu Arlausku 2017 m. balandžio 10-11 dienomis išvyko į kelionę, kurios metu aplankė Latvijos sostinę Rygą, Miunhauzeno muziejų, Estijos miestą Tartu bei mokslo ir pramogų centrą AHHAA.

Kelionės metu mokiniai turėjo progą palyginti trijų šalių istorijos puslapius, gyvenimo aktualijas, atrasti panašumų ir skirtumų, susipažinti su Rygos ir Tartu miestų istorija, išgirsti įdomių legendų.

Daug teigiamų emocijų patyrė keliauninkai aplankę Duntės dvarą, kuriame gražiausius savo gyvenimo metus praleido visiems gerai žinomas baronas Fridrichas Jeronimas fon Miunhauzenas. Stebuklingame Miunchauzeno pasaulyje mokiniai pamatė didžiulį burlaivį, medžioklės trofėjus, medžioklinius ragus, durklus, ginklus ir paties barono vaškinę skulptūrą, laikančią viena virvele surištas skrendančias antis. Taip pat muziejuje pristatoma vienintelė Latvijoje žymių žmonių vaškinių skulptūrų kolekcija bei didžiausia alaus bokalų kolekcija. Apsilankymo metu muziejaus svečius lydėjo nuotaikingi ir šmaikštūs pasakojimai apie barono nuotykius.

Be abejo, daug puikių įspūdžių mokiniai patyrė, lankydamiesi Tartu mokslo ir pramogų centre AHHAA. Tai vienintelis mokslo populiarinimo centras trijose Baltijos šalyse, kuris, bendradarbiaudamas su Tartu universitetu, įdomiai supažindina lankytojus su įvairiais gamtos reiškiniais interaktyviu būdu, kitaip tariant, viską čia galima paliesti, išbandyti patiems. Mokiniams čia netrūko ir ekstremalių įspūdžių, pavyzdžiui, minant dviratį ištemptu lynu arba specialiuose krėsluose kylant lynais į 30 metrų aukštį ir krentant laisvuoju kritimu, taip pat klaidžiojant veidrodiniame labirinte.

Nors kelionė truko tik dvi dienas, tačiau, pasak vaikų, įspūdžių užteks ilgam. Svarbiausia, kad dar kartą jie įsitikino, jog tam, kad gyvenimas būtų įdomus, verta rinktis ne sofą ir kompiuterį, o kelioninius batus.

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Ana Mackel