Lapkričio 25 d. Nemėžio šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos IA, IB bei IIC klasių mokiniai svečiavosi Lietuvos edukologijos universitete Technologijų ir technologinio ugdymo katedroje. Su savo mokytojais ir karjeros centro vadove jie dalyvavo technologijų idėjų mugės ir visuomenės aplinkosauginio švietimo projekto „Žaliojo Vilniaus vaikai“ renginiuose.

            Plenariniame posėdyje Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Aplinkos apsaugos poskyrio vyriausioji specialistė Ona Motiejūnienė papasakojo apie žaliosios edukacinės erdvės kūrimą mokyklos aplinkoje, oAlfas Ivanauskas, UAB „Virtuvės mitų griovėjai“ vadovas, atskleidė receptą, kaip ugdyti kūrybiškumą. Mokiniai turėjo galimybę paklausyti įdomių pranešimų aplinkosaugos tema, pamatyti, kaip kūrybiškai galima panaudoti antrines žaliavas.     Technologijų mugės dalyviai išnaudojojiems suteiktą galimybęir sudalyvavo net 20 įvairių dirbtuvių. Pynė, nėrė, rišo juostas iš antrinių žaliavų, gamino dekoratyvines gėles iš maišų audinio, sužinojo, kaip sukurti Advento vainiką. Mokiniams patiko dekoracijų gaminimo idėjos. Jie išmoko panaudoti gėrimų skardines, tūteles iš kartono, stiklinius ir metalinius indelius. Naudinga buvo informacija, kaip kurti skiautinius be siuvimo mašinos. Daugiausia mokinių sudomino „daržovių miražai“ ir Kalėdinių meduolių kepimas bei puošimas.

            Šaunieji mūsų mokiniai dalyvavo net keliuose konkursuose:„Naujas daikto gyvenimas“, „Bendrojo ugdymo mokyklos technologijų dalyko simbolio-logotipo kūrimas kompiuterinėmis programomis“ ir „Aš tikrai myliu Vilnių“. Gimnazistai džiaugėsi gavę progą parodyti savo galimybes ir pamatyti puikius kitų Lietuvos mokinių darbus

technologijų mokytoja Svetlana Voytkevich