Mokiniai buvo kviečiami tapti jaunaisiais iliustruotojais

Respublikinis jaunojo iliustruotojo konkursas „Vardan tos Dainavos! Įsivaizduok ir pavaizduok“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečiui paminėti,  sulaukė didelio Lietuvos moksleivių susidomėjimo. Jame dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai. Dailės mokytojos Svetlanos Voytkevich bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Astos Diržiuvienės  paskatinti mokiniai susipažino su Vinco Krėvės „Dainavos šalies senų žmonių padavimais“ ir knygų iliustravimo menu.
Iliustracijos ne tik įveda į slėpiningą knygos pasaulį, bet ir jį papildo. Tokios knygos sužavi iškart ir jas norisi vartyti daugkart. Labiausiai patikusiems padavimams iliustruoti jaunieji iliustruotojai rinkosi skirtingas piešimo technikas (tapybą, grafiką) ir naudojo įvairias priemones (guašą, akvarelę, tušą, pieštukus). Savo iliustracijoms pavadinti vieni pasitelkė citatas iš padavimų, kiti – savais žodžiais perteikė mintį.
Nuoširdžiai sveikiname visus mokinius, skaičiusius Vinco Krėvės padavimus ir juos iliustravusius. Taip pat džiaugiamės, jog 5b klasės mokinys Aleksas Mickonas tapo šio konkurso laureatu! Šaunuolis!
Iliustracijos ir diplomai
Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Asta Diržiuvienė